Tudás és tapasztalat - Innováció és fejlődés


A takarmányozás területén eltelt több mint 80 év tapasztalatával a JOSERA legfőbb célja partnereinek minél szélesebb körű kiszolgálása kitűnő minőségű termékekkel a közös siker érdekében, figyelembe véve az állatok jólétét, a fenntartható fejlődést és a környezet védelmét is. 

Jól tudjuk, hogy az emberi kapcsolatok igen fontosak – természetesen nem csak az üzleti életben. Ugyanolyan gondossággal ápoljuk kapcsolatainkat, mint ahogy partnereink óvják az állataikat, csak ezen a módon érthetjük meg az elvárásokat és így tudunk megfelelni az igényeknek.


Kutatási részlegünkön állatorvosok, biológusok, agrármérnökök és farmerek dolgoznak az új termékek és termék koncepciók kidolgozásán. Saját, telepi körülmények között végrehajtott kísérleteinken kívül a legújabb nemzetközi kutatási eredményeket is felhasználjuk a fejlesztések során. Partnereink biztosak lehetnek abban, hogy a leginnovatívabb termékeket kapják tőlünk.

Munkánk és partnerinkkel való kapcsolattartásunk minden egyes lépése gondossággal és megbízhatósággal jellemezhető. Célunk, hogy a JOSERA mindenki számára a minőséget és megbízhatóságot jelentse. Ezt támasztják alá a független minősítések (pl. DLG), amelyeknek évtizedek óta a felső kategóriába sorolják a JOSERA-t.

Az általunk kínált megoldások gazdaságilag egyszerű elven alapulnak:

a legjobb áron szolgáljuk ki az igényeket. A sikeres együttműködés alapja az igények és az ár kapcsolata.

A JOSERA folyamatos törekvése, hogy megtartsa az egyensúlyt a gazdasági fejlődés és fenntarthatóság között, amiről partnereit is igyekszik meggyőzni, ezzel biztosítva a következő generációk megélhetését is.

Minden tevékenységünk során ügyelünk a hosszú távú hatásra: az új termékek fejlesztésétől kezdve a partnerekkel, beszállítókkal való környezetvédelmi együttműködésig.


Kutatás és fejlesztés


A JOSERA már a vásárolt alapanyagok szigorú megválasztásával és ellenőrzésével lefekteti a termékek magas minőségének alapjait.  A kiemelkedően magas minőségi követelményeknek megfelelően, amelyek gyakran jóval szigorúbbak az általános szabványoknál, kizárólag gondosan megválasztott és minősített beszállítóktól származó, igazolt eredetű alapanyagokat vásárolunk.


Beszállítóinkkal szorosan együttműködve és egymásban megbízva állítjuk fel a minőségi követelményeket, illetve a beszállítási feltételeket. A hosszú távú együttműködés a tanúsága a ténynek, hogy a kapcsolatok ápolása az üzleti élet minden szereplőjének előnyös. 

Kutatási részlegünkön állatorvosok, biológusok, vegyészek, agrármérnökök és farmerek dolgoznak az új termékek és termék koncepciók fejlesztésén. Saját kísérleteink mellett felhasználjuk a legújabb nemzetközi kutatások eredményeit is. Vásárlóink számára ezzel biztosítjuk termékeink maximális biztonságát. A JOSERA termékei az állat szükségletén alapulnak, így az egyes hatóanyagokból nem feltétlenül a maximális, sokkal inkább az optimális mennyiséget tartalmazzák, amely biztosítja az anyagcsere hatékonyságát és a magas teljesítményt. Termékeink és takarmányozási koncepciónk fejlesztése során figyelembe vesszük a gazdasági, ökológiai és társadalmi szempontokat is. Innovatív termék koncepcióinkkal a gazdasági előnyök mellett magas minőséget kínálunk. Gyakorlati körülmények között végrehajtott kísérleteinkben egyetemek és állatorvosok is részt vesznek. Ezzel biztosítjuk termékeink hatékonyságának tudományos igazolását, ugyanakkor a takarmányozás területén nemzetközileg elismert, vezető márkákat alkotunk, mint pl. CalfCare®, Keragen®, Se Protect® stb.


A JOSERA partnereként mindenki biztos lehet abban, hogy a zsákban pontosan az van, ami a címkére van írva. A JOSERA termékek esetében alapvető, hogy a címkén nyíltan feltüntetjük a beltartalmat és az összetevőket. A független laboratóriumok (pl. DLG) évtizedek óta a felső kategóriába sorolják a JOSERA-t.


A termékfejlesztés számunkra egy interaktív folyamat: kérdések és válaszok alapján történik a termékek igényekhez igazítása. Terméksorunkban az olyan innovációk, mint a CAlf Care hatóanyag-komplex a tejpótló tápszerekben vagy a Keragen Longlife a magas termelésű tejelő teheneknek kiváló példái a megoldás-központú termékfejlesztésnek.


Gyártás


A legkorszerűbb technológiával rendelkező gyártó egységeinknél alapvető fontosságú a pontosság.

Alapelv: minden egyes zsákban a legmagasabb minőség!

Az alapanyagokat silótornyokban tároljuk. A precíziós mérlegek az alapanyagokat automatikusan mérik ki a három gyártósoron.

A kimérés pontossági határa ásványi anyagok esetén max. 0,1%, nyomelemek esetén max. 0,01%.


A független, külső minőségbiztosítási koncepció (HACCP) megbízható termék minőséget eredményez.

Mielőtt a termék kikerülne a gyárból, minden esetben ellenőrizzük a korszerű JOSERA laboratóriumban, mert kizárólag a legjobb minőségű termék kerülhet kiszállításra. A minőség mellett a JOSERA a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe veszi:


-Nagy mennyiségben elérhető alapanyagok felhasználása révén csökken a környezetre rótt terhelés

-Fenntartható termékek – ásványi anyag felhasználás és ürítés pozitív mérlege

-Elektromos energia megújuló forrásból

-Környezetbarát és fenntartható gyártási technológia: a JOSERA „Ökoprofit” gyártó megítélése


Minőségbiztosítás


Minőségbiztosítási rendszerünk szíve és lelke a cégen belüli laboratórium, amely magas minőségi követelményeinket képviseli.


Élelmiszeripari vegyészek, biológusok, laboratóriumi technikusok és agrármérnökök dolgoznak szoros együttműködésben a korszerűen felszerelt JOSERA laboratóriumban. A laboratóriumi műszerek és eszközök (RFA, ICP, AAS, NIR, klasszikus analízis eszközei) lehetővé teszik a vizsgálati anyag eredményeinek gyors és pontos meghatározását.

Szakképzett munkatársaink rutinszerűen vizsgálják az alapanyagokat szennyezettség tekintetében (ólom, kadmium, arzén, mikotoxinok, stb.).


A következőket vizsgáljuk:


-Minden egyes alapanyag kirakodás előtt

-Végtermék ellenőrzése, gyártásközi ellenőrzés (bekevert anyagok vizsgálata)

-A lebomló anyagok biztonsági határainak meghatározása annak érdekében, hogy a megadott szavatossági időn belül a termék a címkén feltüntetett mennyiségben tartalmazza a hatóanyagokat


Saját laboratóriumi vizsgálatainkon kívül a DLG is folyamatosan ellenőrzi termékeink minőségét. A DLG független minősítő intézet, így a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdák biztosak lehetnek abban, hogy a címkén feltüntetett összetevők és hatóanyagok valóban benne vannak a termékben, ezzel hatékonyan segítjük a magas termelést és pontos takarmányozást.


A DLG ellenőrzései alapján a JOSERA kb. 25 éve folyamatosan a minősítések győztese.