Mi a LifeStart?


A LifeStart egy innovatív borjú takarmányozási program, amely összeköti a tudományos alapokat a gyakorlati tapasztalattal a későbbi optimális teljesítmény érdekében.


A LifeStart egyedülálló módon a borjú életének első két hónapjára fókuszál, a későbbi teljesítmény növelésének támogatására. A LifeStart takarmányozási javaslata segít az egyed teljesítményének növelésében, csökkenti a betegségek és elhullás okozta kiesést és ezek költségeit.Csak egy lehetőség van: a jó indulás!

 

A borjú fejlődésének és növekedésének mértéke életének első heteiben eldől. Ebben a kritikus időszakban aktiválható a növekedés beindulása, a borjú emelt szintű takarmányozásával. A természetes mechanizmuson alapuló folyamat az ún. „metabolikus programozás”.  Ez meghatározza a funkcionális szövetek (parenchima sejtek) fejlődését. Takarmányozással ez akár megduplázható. Az anyagcsere programozás befolyásolja a belső elválasztású hormonok termelésének mennyiségét az élet későbbi szakaszában (inzulin). Ez döntően befolyásolja a szénhidrát anyagcsere intenzitását.

 

A növekedés üteme meghatározza az életteljesítménytSprayfo LifeStart Program

 

A borjú megfelelő indítása komoly gondosságot igényel. A borjú életének első 5 napjára ajánlunk 5 fontos lépést, amelyek betartása döntő hatást gyakorol az ellés lefolyására, a kolosztrum kezelésére, az egészségügyre és takarmányozásra.

 

A LifeStart program sikere az alaposan átgondolt itatási javaslat és a LIFESTART logóval ellátott Sprayfo termékek alkalmazásával érhető el. A Sprayfo LIFESTART tejpótló tápszerek tökéletesen illeszkednek a borjú táplálóanyag szükségleteihez és a LifeStart program borjú nevelési céljaihoz.

A LifeStart program kiemelten magas tejpótló tápszer koncentrációt javasol egy liter vízben oldva, így érvényesítve a lehető legmagasabb napi testtömeg gyarapodást.

A LifeStart program kiemelten magas koncentrációban történő itatási javaslatai a következők:

 Itatási javaslat és keverési táblázat Sprayfo LifeStart 1:6 vödrös

Itatási javaslat és keverési táblázat Sprayfo LifeStart 1:6 automata

Eredmények

 

Saját kutató központunkban és független intézetekkel együttműködve is folyamatosan végzünk a LifeStart program hatékonyságának vizsgálatára irányuló kísérleteket. A tejgazdaságokkal közösen figyelemmel kísérjük a telepi tapasztalatokat is. Az eredmények önmagukért beszélnek: