Progresszív genetika a jövő generációkért

Az ICC™ (Ideális Árutermelő Tehén Index) index a Genex által megalkotott szelekciós eszköz, amely a kívánt irányban gyorsabb előrelépést tesz lehetővé

Progresszív genetika a jövő generációkért
2021. 11. 09. GENEX

GENEX - Progresszív genetika a jövő generációkért.


Az ICC™ (Ideális Árutermelő Tehén Index) index a Genex által megalkotott szelekciós eszköz, amely a kívánt irányban gyorsabb előrelépést tesz lehetővé. Az ICC™ tudatosan szelektál a jövő tehenének tenyésztésére, amelynek alappillérei a hatékony termelés, fenntarthatóság és fertilitás.

Az ICC™ azokra a tulajdonságokra összpontosít, amelyek valóban pozitív hatást gyakorolnak a gazdaságos és fenntartható tejtermelésre, ezzel biztosítva az ideális árutermelő tehenet a jövő generációk számára.

54% Termelési Hatékonyság (PREF)

A takarmányhasznosításra és tej beltartalomra fókuszál: Zsír, Fehérje, Testtömeg Kompozit, Takarmány-megtakarítás.

34% Fenntarthatóság (SUST)

Az általános egészségi és élettartam (Hasznos Élettartam, Életképesség) tulajdonságokra szelektál, tartalmazva a problémamentes tranzíciót (Lány Holtellés, Lány Elléslefolyás, Metritis, Ketózis, Magzatburok-visszatartás, Oltógyomor-áthelyeződés), tej minőségét (Szomatikus Sejtszám., Mastitis) és tőgy funkcionalitását (Bimbóhossz, Hátulsó Bimbóhelyeződés) befolyásoló tulajdonságokat.

12% Fertilitás (FERT)

Az általános szaporodásbiológiai hatékonyságra összpontosítva a tehén és üsző fertilitási tulajdonságait foglalja magába: Lány Vemhesülés, Üsző Vemhesülés.